E-session fotózás – Az meg mi?

Mivel már elkezdődött a jegyes fotózások időszaka, gondoltam, nektek is könnyebb, ha tisztázunk pár dolgot. Hiszen nektek ez az első ilyen fotózás, így nyilván jól jön pár tipp. :)

Az e-session az engagement session rövidítése. Magyarul jegyesfotózást jelent.

Ez a fotózás általában jóval az esküvő előtt történik, hetekkel, hónapokkal, de akár előtte évben is. :) Ennek a fotózásnak az a célja, hogy jobban megismerjük egymást és, hogy a nagy napon a fotózás már könnyedén, vidáman, feszültségmentesen teljen.

Az a tapasztalatom, hogy sokkal könnyebb azokkal a párokkal együtt dolgozni az esküvői kreatív fotózáson, akiknek volt előtte jegyesfotózás ( én minden egész napos esküvői fotózáshoz ajándékba adom :) ). Mert már nem frusztrálja őket, ha valaki fotózza őket; nem feszengnek; nem érzik magukat kínosan, ha más előtt kell csókot váltani a párjukkal. Sokkal természetesebb, meghittebb fotók születnek majd, amelyeken pont az látszik, aminek látszódnia kell: a szerelemnek, meghittségnek, összetartozásnak.

Persze nem kell ahhoz házasságot kötni valakivel, hogy készíttessetek néhány olyan fotót, amivel megmutathatjátok az egész világnak, mennyire szeretitek egymást és, hogy mennyire összeilletek. Az ilyen párfotózást hívjuk love sessionnak. Tehát, ha még nem tervezitek az esküvőt, de szeretnétek a szerelmeteket megörökíteni néhány igazán jól sikerült fotón, arra is van lehetőség. :)

Mit érdemes még a jegyesfotózásról tudni? Milyen ruhába gyertek? Hol legyen a fotózás? Hozzatok –e kiegészítőket?

Azt gondolom, hogy nagyon nagy jelentősége van annak, hogy hogyan öltöztök fel egy jegyesfotózásra. Ha az alábbiakat betartjátok, azzal nagyban hozzájárultok ahhoz, hogy szuper fotók szülessenek:

Öltözködés:

– öltözzetek össze: hasznos, ha nem csak a lelki harmónia van meg köztetek, hanem a ruhák színe is harmonizál egymással. :)
– olyan ruhában gyere, amiben jól érzed magad. Ha kényelmetlenül érzed magad a ruhában, az sajnos meglátszik a fotókon.
– farmer: az örök darab, ami nagyon jól mutat a képeken.
– kiegészítők: nyugodtan vegyetek fel nyakláncot, bizsukat, övet, sapkát, kalapot… Nagyon jól mutatnak. Persze ezekből is csak olyat válassz, amit szeretsz és ami megy az egyéniségedhez.

Helyszín: érdemes olyan helyszínt választani, ami valamiért fontos nektek… Ott ismerkedtetek meg, ott csattant el az első csók, az a törzshelyetek. Ha esetleg nincs semmi ötletetek a helyszínnel kapcsolatban, akkor ne aggódjatok, bízzátok magatokat a fotósra. :)

Kiegészítők: hozhattok bármilyen kiegészítőt a fotózáshoz. Pl. az esküvőtök dátumát papírból kivágva, táblára felírva; a hobbitokhoz kapcsolódó tárgyat (pl. ha szenvedélyes bringások vagytok, hozzátok el a biciklit :) ); a kedvenc kutyusotokat, stb… Az egyetlen kiegészítő, ami szinte mindenkinél ott van, az a karikagyűrű. :)

Természetesen, ha szeretnétek, én is viszek néhány kiegészítőt a fotózáshoz. De én azt gondolom, hogy azoknál a pároknál, akik szívből szeretik egymást, nem feltétlenül szükségesek a kiegészítők… hiszen anélkül is láthatóvá válik a szerelmük a fotókon. :) És ez a legfontosabb. :)

Végezetül pedig nézzetek meg néhány jegyesfotót! :)

jegyes_fotozas_kecskemet08  jegyes_fotozas_kecskemet06 jegyes_fotozas_kecskemet05 jegyes_fotozas_kecskemet04jegyes_fotozas_kecskemet07 jegyes_fotozas_kecskemet03 jegyes_fotozas_kecskemet02 jegyes_fotozas_kecskemet01 jegyes_fotozas_kecskemet19 jegyes_fotozas_kecskemet18 jegyes_fotozas_kecskemet17 jegyes_fotozas_kecskemet16 jegyes_fotozas_kecskemet15 jegyes_fotozas_kecskemet14 jegyes_fotozas_kecskemet13 jegyes_fotozas_kecskemet12 jegyes_fotozas_kecskemet11 jegyes_fotozas_kecskemet10